Πώς Γίνεται Το Triplex Καρδιάς Και Πόσο Διαρκεί Η Εξέταση;


Μπορεί επίσης να μετρήσει την πίεση μέσα στην καρδιά και το βαθμό στένωσης ή διαρροής μιας βαλβίδας. Υπάρχουν όμως κι άλλα είδη ηχοκαρδιογραφήματος που δίνουν πιο λεπτομερείς και ειδικευμένες πληροφορίες για την καρδιά και τη λειτουργία της. Με τα σήματα Doppler το ηχοκαρδιογράφημα εμφανίζει πληροφορίες ήχου και εικόνας για τη ροή του αίματος στην καρδιά. Αυτός ο ήχος είναι η ερμηνεία του ηχοκαρδιογραφήματος για το αίμα που κυλά ανάμεσα στις δομές της καρδιάς. Το triplex καρδιάς είναι μια ειδική εφαρμογή διαγνωστικών υπερήχων (ήχος τόσο υψηλής συχνότητας, που είναι αδύνατο να τον ακούσει ο άνθρωπος).

Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ειδικεύτηκε στην Καρδιολογία στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης "Γ. Παπανικολάου" και μετεκπαιδεύτηκε στην Εντατική Μονάδα του Peterborough District Hospital στο Cambridge και στο Νοσοκομείο Karolinska, στη Στοκχόλμη της Σουηδίας. Ο γιατρός διετέλεσε Επιμελητής για 20 έτη στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης "Άγιος Παύλος" και Συντονιστής Διευθυντής για four έτη στην Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής. Στο ιδιωτικό του ιατρείο προσφέρει πλήθος υπηρεσιών, σεβόμενος τις ανάγκες εκάστοτε ασθενούς. Πλήρης καρδιολογικός έλεγχος, έγχρωμο υπερηχοκαρδιογράφημα, triplex καρδιάς, έλεγχος αρτηριακής πίεσης και ρυθμού, με Holter 24ώρου.

Συσκευές Που Χρησιμοποιούνται Στην Καρδιολογία

Ο υπέρηχος καρδιάς είναι μια μη επεμβατική και ανώδυνη εξέταση με τη βοήθεια της οποίας απεικονίζονται ζωντανά σε πραγματικό χρόνο ο καρδιακός μυς, οι βαλβίδες και τα μεγάλα αγγεία της καρδιάς. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να τεθεί η διάγνωση πολλών επίκτητων ή εκ γενετής καρδιοπαθειών. Το triplex καρδιάς γίνεται στο ιατρείο του καρδιολόγου, στο εργαστήριο ή στο νοσοκομείο και ο ασθενής δεν χρειάζεται ειδική προετοιμασία προηγουμένως. Πριν την εξέταση το άτομο βγάζει τα ρούχα από τη μέση και πάνω και βάζει μια ειδική ρόμπα που του προμηθεύεται. Το διαθωρακικό υπερηχοκαρδιογράφημα ή απλουστέρα υπέρηχος καρδιάς είναι ένα από τα πολυτιμότερα εργαλεία του καρδιολόγου.

Ανεξήγητη δύσπνοια σε απουσία κλινικών σημείων καρδιακής ανεπαρκείας, εάν το ηλεκτροκαρδιογράφημα ή η ακτινογραφία θώρακος δεν είναι φυσιολογικά. Εκτίμηση της συστολικής λειτουργίας της αριστεράς κοιλίας, προς καθορισμό της θεραπείας (φαρμακευτική μόνο, προγραμματισμός για επαναιμάτωση, εμφύτευση βηματοδότη-απινιδωτή, επανασυγχρονισμός κλπ). Χαρακτηρισμός των βαλβιδικών αλλοιώσεων, των αιμοδυναμικών επιπτώσεων και της επίπτωσης πάνω στις κοιλίες σε ασθενείς με κλινικά επιβεβαιωμένη ή πιθανή ενδοκαρδίτιδα. Εκτίμηση γνωστής βαλβιδικής στενώσεως προς προγραμματισμό αποκατάστασης της βαλβίδος (πχ βαλβιδοπλαστική με μπαλόνι). Όταν εκτελείταιδιοισοφάγειοηχοκαρδιογράφημα, μπορεί κανείς να αισθάνεται πονόλαιμο λίγες ώρες μετά τη δοκιμασία. Ο ασθενής βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση με μέτρηση αρτηριακής πίεσης, ηλεκτροκαρδιογράφημα και έλεγχο του επίπεδου οξυγόνου .

Με Μια Ματια

Πολύ ικανοποιημένη με την επιλογή της κα Νίνη, είναι πολύ φιλική και ανθρώπινη με εξυπηρέτησε άψογα, τη συστήνω ανεπιφύλακτα και σίγουρα θα την ξαναεπισκεφθώ. Είναι η δεύτερη φορά που πηγαίνω στον συγκεκριμένο ιατρό και έφυγα απόλυτα ικανοποιημένος και πάλι. Ανθρωπιά, κατανόηση, άριστη κατάρτιση, προσιτότητα και ευγένεια είναι κάποια από τα πολλά προτερήματά του. Υπηεξε προβλημα με το προσωπικο της κλινικης με την οποια συνεργαζεται ο ιατρος και χρησιμοποιει ως χωρο επισκεψης. Παθήσεις, Συμπτώματα και Συμβουλές για τη διατήρηση της Καλής Υγείας της Καρδιάς. Παρακολούθηση /αντιμετώπιση ασθενών με χρόνια καρδιολογικά νοσήματα.

Προγραμματισμένη τακτική επανεκτίμηση γνωστής βαλβιδικής ανεπαρκείας της μιτροειδούς σε ασυμπτωματικούς ασθενείς με μετρίου βαθμού ανεπάρκεια αυτής. Πρώιμη επανεκτίμηση γνωστής βαλβιδικής ανεπαρκείας σε κάθε αλλαγή της κλινικής κατάστασης του ασθενούς. Η υψηλή αρτηριακή πίεση (ή υπέρταση) είναι μια κατάσταση στην οποία η πίεση του αίματος στα τοιχώματα των αρτηριών σας είναι πολύ υψηλή. Το πιο σημαντικό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι δεν υπάρχουν κίνδυνοι κατά τη διενέργεια του triplex καρδιάς.

Η μελέτη των ηλεκτρικής της λειτουργίας είναι ένα υποπεδίο της ηλεκτροφυσιολογίας που ονομάζεται καρδιακή ηλεκτροφυσιολογία και ερευνάται με το ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ/EKG). Η καρδιά έχει πολλά ανατομικά χαρακτηριστικά (π.χ. κόλποι, κοιλία, καρδιακής βαλβίδας) και πολλές φυσιολογικές λειτουργίες (π.χ. συστολή, ήχους, μεταφορτίο) που απασχολούν την καρδιολογία. Aπαραίτητα για την ορθή λειτουργία ενός ιστότοπου και για την περιήγηση σε αυτόν από τον χρήστη. Χωρίς αυτά, οι χρήστες ενδέχεται να μην είναι σε θέση να προβάλλουν σωστά τις σελίδες ή να χρησιμοποιήσουν ορισμένες υπηρεσίες. Το Metropolitan General είναι μέλος του Hellenic HealthCare Group, του μεγαλύτερου Ομίλου παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα. Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για το ενδιαφέρον σας να συνεργαστείτε με το ΜΗΤΕΡΑ.

Τα αποτελέσματα θα συγκεντρωθούν στον υπολογιστή και μέσω λογισμικών θα γίνει η ανάλυση των δεδομένων και των εικόνων. Η εξέταση μπορεί να διαρκέσει από 15 λεπτά έως και πάνω από ώρα ανάλογα την πολυπλοκότητα των ευρημάτων. Με το Triplex καρδιάς είναι δυνατή η απεικόνιση και του καρδιακού μυός, των καρδιακών βαλβίδων, των μεγάλων αγγείων που ξεκινούν από την καρδιάς, αλλά και όλων των σχετικών φυσιολογικών οι παθολογικών στοιχείων εντός ή πέριξ της καρδιακής κοιλότητος. Είναι επίσης δυνατή η μέτρηση των αντίστοιχων διαστάσεων καθώς και ο προσδιορισμός της λειτουργικότητος της καρδιάς, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεται η κλινική και λειτουργική εκτίμηση ενός μεγάλου αριθμού αιμοδυναμικών παραμέτρων. Ο γιατρός μπορεί να σας ζητήσει να κρατήσετε την αναπνοή σας ή να εκπνεύσετε, κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

Αναφερόμαστε στον απλό κλασικό υπέρηχο ή τρίπλεξ καρδιάς που γίνεται στην επιφάνεια του θώρακα και λέγεται διαθωρακικό υπέρηχο καρδιάς. Φυσικά, ο κάθε καρδιολόγος μπορεί να δώσει περισσότερο ή λιγότερο βάρος στην εκμάθηση του υπερήχου καρδιάς ανάλογα και με τα ειδικότερα ενδιαφέροντά του στην καρδιολογία. Υπάρχουν και διεθνείς πιστοποιήσεις στο τρίπλεξ καρδιάς, όπως αυτή της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιαγγειακής Απεικόνισης . Επιπλέον η τεχνολογική αρτιότητα και ποιότητα του μηχανήματος επιτρέπει τη μέτρηση ακριβέστερων μετρήσεων. Το triplex καρδιάς (ή υπερηχοκαρδιογράφημα) είναι μία μη επεμβατική εξέταση που ελέγχει τις καρδιακές κοιλότητες και τις βαλβίδες της καρδιάς.

Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος του Ευρωπαϊκού Διπλώματος Καρδιολογίας. Ολοκλήρωσε την ειδικότητά του στην Κλινική Καρδιολογία στο Γενικό Νοσοκομείο "Παμμακάριστος", ενώ εκπαιδεύτηκε στο Αιμοδυναμικό και Ηλεκτροφυσιολογικό εργαστήριο του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού. Επιπλέον, εκπαιδεύτηκε στο Παιδοκαρδιολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών "Π. & Α. Κυριακού". Παράλληλα, υπήρξε και Ειδικευόμενος Παθολογίας στην Παθολογική Κλινική και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου St Johannes Krankenhaus.

Το ηλεκτρικό σύστημα της καρδιάς επικεντρώνεται στην περιοδική συστολή (συμπίεσή) της, μυϊκά κύτταρα που προκαλείται από τον καρδιακό βηματοδότη, που βρίσκεται στον κολποκοιλιακό κόμβο. Περιλαμβάνει συνταγογράφηση, κλινική εξέταση, καρδιολογικό έλεγχο και ηλεκτροκαρδιογράφημα. Περιλαμβάνει κλινική εξέταση, ηλεκτροκαρδιογράφημα και συνταγογράφηση. Πρόληψης των καρδιακών παθήσεων, τόσο σε επίπεδο κλινικής παρακολούθησης ασθενών όσο και σε επίπεδο επιμόρφωσης πληθυσμιακών ομάδων με ομιλίες και επιστημονικές παρουσιάσεις. Σε περίπτωση μη διαθέσιμης θέσης εργασίας το βιογραφικό σας σημείωμα και όσα σχετικά στοιχεία τυχόν αποστέλλετε αποθηκεύονται στη βάση δεδομένων για δώδεκα μήνες , ώστε να μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν για κάλυψη μελλοντικών αναγκών. Σε αυτή την περίπτωση θα επικοινωνήσουμε μαζί σας στα προσωπικά στοιχεία που μας αναφέρετε στο βιογραφικό σας σημείωμα.

Πλήρης Καρδιολογικός Έλεγχος - Ηλεκτροκαρδιογράφημα, συνεχής καταγραφή καρδιακού ρυθμού (Holter ρυθμού), 24ωρη καταγραφή αρτηριακής πίεσης, (Holter πίεσης), υπερηχογράφημα καρδιάς, δοκιμασία κόπωσης. - Στεφανιογραφία, αγγειοπλαστική (συνεργάτης Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου). - Εξειδικευμένος στην πρόληψη και αντιμετώπιση της στεφανιαίας νόσου.

Ο ασθενής ξαπλώνει σε πλάγια αριστερή στάση και ο καρδιολόγος τοποθετεί ηλεκτρόδια στο θώρακα, για να γίνει η καλύτερη δυνατή λήψη εικόνων. Οι εικόνες αυτές τον βοηθούν να διερευνήσει τα συμπτώματα, να παρακολουθήσει την ανταπόκρισή του στη θεραπεία και να δει αν χρειάζεται κάποια τροποποίηση η μέχρι στιγμής εφαρμοζόμενη αγωγή. Το ιστορικό των αποτελεσμάτων διατηρείται από το γιατρό για να αποτελέσει σημείο αναφοράς σε επόμενο έλεγχο.

Συγκεκριμένα, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Addebbrooke Hospital Cambridge πάνω στην Ενδοκρινολογία, ενώ στο Manchester Booth Hall Hospital πραγματοποίησε τρίμηνη εκπαίδευση στην Παιδιατρική και στη Γενική Παθολογία. Έως και σήμερα αποτελεί επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής (Ι.Κ.Π.Ι.), ενώ παράλληλα εργάζεται ως Ιατρός Εργασίας σε αρκετές εταιρείες στην Ελλάδα. Αξιοσημείωτο είναι, ότι υπήρξε πρόεδρος συνεδρίας και ομιλητής σε πανελλήνια συνέδρια και εκπαιδευτικά σεμινάρια ιατρικής, με θέμα την καρδιολογία. Τέλος, έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα και ανακοινώσεις σε ποικίλα περιοδικά και είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Ο Φίλος Ευθύμιος MD, ESC είναι Καρδιολόγος και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο Παγκράτι.

Τα στεφανιαία αγγεία μελετώνται με την κλασική στεφανιογραφία ή την αξονική στεφανιογραφία. Ωστόσο μέσω της κίνησης των τμημάτων της καρδιάς, μπορούμε εμμέσως να συμπεράνουμε κατά προσέγγιση την κατάσταση των στεφανιαίων αγγείων και να υποθέσουμε την ύπαρξη στενώσεων εάν είναι πολύ σοβαρές. Θα σας απλώσουν ένα ζελέ ή λάδι στο θώρακα για να βελτιώσουν τη μετάδοση των υπερηχητικών κυμάτων. Ο τεχνικός ή ο γιατρός μετακινεί ένα μορφοτροπέα πάνω στην καρδιά σας. Παρόλο που είναι μια αναίμακτη και συνήθως ανώδυνη τεχνική, ο μορφοτροπέας πρέπει να πιέζεται στο θώρακα.

Comments

Popular posts from this blog

Finance And Capital Markets

The Means To Spend Cash On Cyprus Stocks